0

Η εφαρμογή των ποιοτήτων στην αστρολογία



Οι ποιότητες και οι ιδιοσυγκρασίες στα συστήματα της Ιπποκρατικής Ιατρικής, της Αγιουβέρδα και της Κινέζικης Ιατρικής μας δίνουν όλη τη βάση της θεραπευτικής, της διατροφής και της περιποίησης που εφαρμόζουμε με τα διάφορα βότανα.
Ανάλογα με το σύστημα που επιλέγουμε , και ενώ έχουμε αποκτήσει μία υψηλή εκπαίδευση και λεπτομερείς γνώσεις, εφαρμόζουμε σε μεγάλο φάσμα όλη τη δικτυακά χτισμένη φιλοσοφία για τη θεραπεία και την ενίσχυσή μας.
Οι τροφές και τα συμπληρώματα αυτής όπως είναι τα διάφορα ροφήματα, συνδυάζονται πάντα με εξωτερική χρήση που σηνήθως εφαρμόζεται με τις αρχές της αρωματοθεραπείας, γίνεται απολύτως εξειδικευμένα από επιστήμονες όπως η Ομοιοπαθητική και μπορεί να αποτελεί μέρος θρησκευτικής τελετουργίας για τους Ινδουϊστές ή τους Βουδιστές.
Στη Δύση, από αρχαιότητας αναπτύχθηκε η Ιατρική λεγόμενη αστρολογία.
Είναι ένας ιδιαίτερος κλάδος της που απαιτεί άριστες αστρολογικές γνώσεις αλλά επίσης, άριστες γνώσεις της βοτανοθεραπευτικής.
Είναι απαραίτητο ο αστρολόγος της δυτικής αστρολογίας  που την ασκεί , να γνωρίζει την Ιπποκρατική και Γαληνική θεώρηση και κατάταξη των ιδιοτήτων των διαφόρων φαρμάκων/τροφών ( που συνήθως, όπως αναφέρθηκε ήδη, στο αρχαιοελληνικό σύστημα, σχεδόν πάντα ταυτίζονται)
Ο Βεδικός αστρολόγος θα μελετήσει τις φύσεις σύμφωνα με την κατάταξη αυτού του συστήματος.
Επειδή αυτός ο τομέας της αστρολογίας είναι συγκεκριμένος, εξειδικευμένος και αρκετά ευαίσθητος, όσοι ενδιαφέρονται να έχουν συμβουλευτική από αστρολόγο Ιατρικής αστρολογίας θα πρέπει να απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν πιστοποιημένα παρακολουθήσει μαθήματα των σχετικών κύκλων.
Οι αστρολόγοι που εξειδικεύονται στην Ιατρική Αστρολογία μελετούν την κλασσική λεγόμενη ή παραδοσιακή αστρολογία.
Όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν οι ίδιοι με την Ιατρική Αστρολογία, δεν χρειάζονται τις αναφορικές μου παραινέσεις καθώς γνωρίζουν τους δασκάλους στους οποίους πρέπει και μπορούν να αποτανθούν.
Το σίγουρο είναι πως αυτός ο εξειδικευμένος αστρολογικός τομέας είναι αέναα συνδεδεμένος με τη φύση και τις "φύσεις" έτσι όπως συνηθίζουμε να τις εξετάζουμε στην αστρολογία, και που τεκμηριώνει το Γιουνγκικό οτι όλα συνδέονται χωρίς να υποπέφτει στα λάθη αυτής της αρχής που η σημερινή κακώς κατανοούμενη και εφαρμοζόμενη αστρολογία συνηθίζει να ισχυρίζεται.
Ίσως, διανύοντας την εποχή του Υδροχόου, να δοθεί μία ώθηση στη βαθειά γνώση που ήδη έχουμε ως θησαυρό και να βρεθούν ή να ξαναανακαλυφθούν τρόποι απελευθέρωσης του ανθρώπου καθώς η ίδια η πραγματική γνώση είναι, εκτός από δύναμη και ελευθερία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Siguiente Anterior Inicio

Memories

.

.

.