0

Παρασκευή Βάμματος

Η χρήση των βαμμάτων είναι αποκλειστικά εξωτερική.
Είναι σημαντικό να προγραμματίζουμε τα βάμματα που θα χρειαστούμε επειδή χρειάζονται αρκετό χρόνο για να γίνουν, από 2 βδομάδες ως 45 μέρες.

Αναλογίες: 

Αν δεν υπάρχουν ειδικές οδηγίες για τις ποσότητες των υλικών και το χρόνο παραμονής του βάμματος σε στάδιο επεξεργασίας, οι συνηθέστερες αναλογίες είναι:

1 ως 4 μέρη βοτάνου σε 8 μέρη πόσιμης αλκοόλης το λιγότερο 75 % και 4 μερών νερού.

Η καθαρότερη από γεύση και προσθήκες πόσιμη αλκοόλη είναι συνήθως η βότκα αν και έχω κατά καιρούς δοκιμάσει πολύ ενδιαφέροντα σκευάσματα που στη σύνθεσή τους υπήρχε η άοσμη κρητική ρακή.

Όταν το βότανο ή ένα από τα βότανα  μας το επιτρέπουν όπως  το τριαντάφυλλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί  καθαρή αλκοόλη εργαστηρίου αλλά μόνο από όσους έχουν κάποια εξοικείωση με το χειρισμό των υλικών.

Κάποια hodoo σκευάσματα  έχουν αλκοόλη που δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι και εννοείται οτι οι παρασκευαστές τους δεν λένε συνταγή.
Αν δεν είστε σίγουροι πως η συνταγή που βρίσκετε ψάχνοντας σε βιβλία ή στο διαδίκτυο είναι η πραγματική καθώς η μυστικοπάθεια κυριαρχεί και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που  η χρήση των βοτάνων έχει αναχθεί σε μαγεία ( με ότι και αν σημαίνει την κάθε φορά αυτός ο όρος) είναι καλύτερο να μην τη χρησιμοποιείτε, τουλάχιστον εντατικά.

Γενικοί χειρισμοί: 

Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα γυάλινο βάζο με λαστιχένιο πώμα ( χρειάζεται προσοχή καθώς τα μεταλλικά πώματα μπορεί να δώσουν υλικό τους στο σκεύασμά μας με αποτέλεσμα να το κάνουν από ακατάλληλο έως και επικίνδυνο ή τοξικό).
Το πώμα από φελλό είναι επίσης αδρανές αλλά σημαίνει και απώλεια μέρος του οινοπνεύματος από εξάτμιση γιατί συνήθως δεν μπορούμε να το κλείσουμε αεροστεγώς με ευκολία.

Τοποθετούμε το βάζο μας στο φως για 2 βδομάδες αναδεύοντάς το και ελέγχοντάς το καθημερινά.
Θα πρέπει να βλέπουμε μέρα με τη μέρα το βότανο να αποδομείται.
Στο τέλος της διαδικασίας το στραγγίζουμε από  τα υπολείμματα με τη βοήθεια μίας γάζας και κρατάμε το βάμμα σε καθαρό και καλά σφραγισμένο μπουκάλι από σκούρο γυαλί, πάλι χωρίς μεταλλικό πώμα.

Είναι πολύ σημαντικό να βάζουμε μία ετικέτα με την ημερομηνάι παρασκευής του υλικού μας.
Η χρόνος ημίσειας ζωής τους όταν τα φτιάχνουμε στο σπίτι είναι 6 μήνες.
Όταν χρησιμοποιώ συστηματικά ένα σκεύασμα υπολογίζω τόση ποσότητα ώστε να μου κρατήσει 3 μήνες -δηλαδή να τελειώσει πολύ πριν αρχίσει να χαλάει.


Το βάμμα, θα πρέπει για να το χρησιμοποιήσουμε να το αραιώνουμε σύμφωνα με τη συνταγή μας.

Εκτός από τοπική χρήση, μπορεί να προστεθεί στο μπάνιο μας για γενική εξωτερική χρήση.
Άλλες φορές προστίθεται σε νερό με το οποίο καθαρίζουμε το χώρο μας είτε για καθαριότητα, είτε εξαγνιστικά.

Στη δεύτερη περίπτωση, για τον εξαγνιστικό καθαρισμό του σώματός μας ή του χώρου μας, ή όταν γενικά θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε τελετουργικά, η διαδικασία παρασκευής του, αρχίζει από τη Νέα Σελήνη και τελειώνει στην επόμενη Πανσέληνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Siguiente Anterior Inicio

Memories

.

.

.