0

Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια παρασκευάζονται με δυσκολία και με απαίτηση μεγάλου όγκου υλικών.

Αυτό, είναι οτιδήποτε χρειάζεται να ξέρουμε όταν ακριβοπληρώνουμε ένα φυσικό αιθέριο έλαιο.

Κάποιες φορές, με χρήση μεγάλης ποσότητας υλικών φτιάχνουμε μόνοι μας τα αιθέρια έλαια - και το αποτέλεσμα είναι μερικές σταγόνες προϊόντος.

Γιατί φτιάχνουμε φυσικά αιθέρια έλαια τότε?

Οι λόγοι είναι αρκετοί.

Σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε μία μεγάλη αγορά που μας προσφέρει τη δυνατότητα να βρούμε το δυνατόν πιο καθαρά αιθέρια.

Αυτά, θα πρέπει να είναι οργανικά , να προέρχονται από φυτά που καλλιεργήθηκαν βιολογικώς, και να έχουν παρασκευασθεί χωρίς πολλές ή ακατάλληλες χημικές προσθήκες.

Η πιστοποίηση όμως για το προϊόν είναι ένα θέμα που κατά τη γνώμη μου είναι εκτός ελέγχου.

Τα περισσότερα, δεν είναι πιστοποιημένα.

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε είναι να μπερδεύουμε την μη πειραματική εφαρμογή σε ζώα με την οργανικότητα του προϊόντος.

Το ένα, δεν προϋποθέτει το άλλο.

Έτσι, η πιστοποίηση οτι το προϊόν που επιλέγετε δεν έχει δοκιμασθεί σε ζώα δεν σημαίνει τίποτα για την ποιότητα του προϊόντος.

Θα πρέπει να αναζητήσετε και άλλα στοιχεία.

Η φυσικότητα του προϊόντος λοιπόν είναι ο σπουδαιότερος λόγος για να φτιάξουμε τα δικά μας αιθέρια έλαια.

Η μικρή ποσότητα που θα λάβουμε δεν είναι πάντοτε απαγορευτική καθώς σπάνια χρειαζόμαστε περισσότερες από μερικές σταγόνες.

Τα αιθέρια έλαια, με όποιον τρόπο και αν έχουν φτιαχτεί χρειάζονται πολύ μεγάλη προσοχή στις ποσότητες και στους χειρισμούς μας.

Δεν τα χρησιμοποιούμε ποτέ συμπυκνωμένα.

Δεν τα μυρίζουμε απευθείας από τη φιάλη τους.

Αν θέλουμε να τα μυρίσουμε, ρίχνουμε μία ελάχιστη ποσότητα σε κάποιο χαρτί και τα μυρίζουμε από το χαρτί.

Δεν τα φέρνουμε σε επαφή με το δέρμα μας - κυρίως των χεριών όπως δουλεύουμε μ'αυτά.

Δεν τα χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης.

Τα κρατάμε μακριά από παιδιά.

Δεν τα χρησιμοποιούμε ενώ έχουν λήξει.

Αν φτιάχνουμε εμείς τα αιθέρια, θα δίνουμε διάρκεια χρήσης τους για τρεις μήνες.

Τα αιθέρια έλαια είναι πτητικά, εξατμίζονται πολύ εύκολα και δεν είναι ελαιώδη όπως τα φυτικά έλαια, δηλαδή, δεν αφήνουν λεκέδες αν πέσουν σε ένα ύφασμα.

Αν λερωθούμε από σταγόνα τους και δούμε το λεκέ να παραμένει, δεν είναι εξ'αιτίας του αιθέριου αλλά εξ'αιτίας του λίπους μέσα στο οποίο είναι διαλυμένα.

Ακόμα και το μικρό μπουκαλάκι που περιέχει το αιθέριο έλαιο δεν το περιέχει αυτούσιο αλλά σε πυκνή διάλυση, το φιαλίδιό του δηλαδή φέρει και το λίπος με το οποίο έχει εξαχθεί το αιθέριο.

Για να διαλύσουμε - και άλλο- το αιθέριο έλαιό μας χρειαζόμαστε ένα ουδέτερο λάδι που λέγεται βάση και συνήθως είναι αμυγδαλέλαιο, λάδι jojoba, ακόμα και ελαιόλαδο.

Το πρόβλημα κακής ποιότητας όταν ξέρουμε οτι το αιθέριο είναι ανόθευτο και καθαρά φυτικό, συνήθως επικεντρώνεται στην ποιότητα του λίπους με το οποίο έχει εξαχθεί το αιθέριο έλαιο και παραμένει σ'αυτό πυκνά διαλυμένο και στη βάση της τελικής διάλυσης.

Επομένως, ακόμα και αν εμείς φτιάχνουμε τα αιθέριά μας, και πάλι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν θα επιλέξουμε το προϊόν της βάσης χρήσης του.

Ο άλλος λόγος που φτιάχνουμε εμείς τα αιθέρια έλαιά μας, είναι η ενέργεια.

Τα αιθέρια έλαια, έχουν φυσικές ( μηχανικές ) και χημικές ιδιότητες που αντιγράφονται καθώς σήμερα μπορούν να παραχθούν και συνθετικά με πιστότατη αντιγραφή των βιοχημικών τους δεσμών.

Όμως , οι ιδιότητες δεν αντιγράφονται.

Ένα φυσικό και ένα συνθετικό δεν έχουν τις ίδιες όσο και αν προσπαθούμε.

Αυτό, για τους βιοχημικούς είναι μία σπαζοκεφαλιά.

Για τις ιστορίες, τις παραδόσεις, τις θρησκείες και τον αποκρυφισμό των λαών είναι αυτονόητο: Τα αιθέρια έλαια, έχουν συμπυκνωμένη  ενέργεια , έχουν το " κάτι "  εκείνο της πάνω από την περιγραφόμενη από τη βιοχημεία και ανιχνεύσιμη ύλη τους που δίνει την ιδιότητα, η οποία, είναι τελικά, ανεξάρτητη από την ύλη.

Μπορεί η ύλη τους ( οι βιοχημικοί τους δεσμοί ) να δίνουν τη βάση, να δίνουν το γενικό γνώρισμα με το οποίο εκδηλώνεται η ιδιότητά τους, όμως, η ίδια η ιδιότητα δεν περιγράφεται μόνο από την ύλη.

Γεγονός είναι οτι οι χημικώς ανεξήγητες διαφορές μεταξύ ενός φυσικού και ενός συνθετικού αιθέριου έλαιου ήταν για μένα μία επιγραμματική υποκίνηση για να αρχίσω τις χρόνιες αναζητήσεις μου για το λόγο της διαφοράς.

Τα αποτελέσματα των αναζητήσεών μου διαφαίνονται , δεν είναι δύσκολο να τα συμπεράνει κανείς διαβάζοντας αυτά τα κείμενα, αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει σε κάποιο πάγιο συμπέρασμα και μάλλον δεν θα καταλήξω ποτέ καθώς η προσωπική μου τάση της θεωρητικοποίησης και εκλογίκευσης με εμποδίζει να δεχτώ το μυστηριακό ως το τέλος μίας υπόθεσης.

Η ενέργεια, η καθαρή ενέργεια που μόνο τα φυσικά αιθέρια έλαια μας δίνουν έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε κάθε είδους εφαρμογή θεραπείας και περιποίησης.

Η ενέργεια αυτή στη μαγεία έχει τη μέγιστη εφαρμογή.

Τα αιθέρια έλαια λαμβάνουν περίοπτη θέση σε όλα τα τελετουργικά.

Ακόμα και αν δεν αποτελούν κάποια από τα υλικά μιας διαδικασίας spelling είναι αυτά που εξαγνίζουν το μάγο πριν την τελετή, το χώρο του, τα υλικά του, προστατεύουν και προετοιμάζουν τα της τελετής.

Για το κάθε τι υπάρχουν συγκεκριμένα αιθέρια έλαια.

Τα κεριά του βωμού για παράδειγμα ντύνονται με ακακία, κανείς ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσει έλαιο από πορτοκάλι για κάτι τέτοιο.

Η ακακία όμως είναι και το αιθέριο έλαιο το οποίο καθαρίζει εκκλησιαστικά σκεύη.

Δεν ξέρω πόσοι έχουν μυρίσει λάδι ακακίας αλλά μία μόνο εντύπωση από τη μυρωδιά του θα σας πει όσα δεν θα σας πουν χιλιάδες λέξεις.

Μερικές φορές, η γνωστή ρήση μία εικόνα χίλιες λέξεις μπορεί να αντικατασταθεί με το μία οσμή  ,εκατομμύρια λέξεων.

Αρκετά από τα αιθέρια έλαια δεν έχουν τον ίδιο αντίκτυπο σε όλους.

Υπάρχουν μεν οι γενικές τους ιδιότητες , ξέρουμε ποιά συμβάλλουν στην χαλάρωσή μας, ποιά στην τόνωση, ποιά στη σεξουαλική διέγερση κλπ αλλά είναι σημαντικό να βρει ο καθένας μας ποιά του ταιριάζουν περισσότερο.

Μυρίστε ένα αιθέριο έλαιο και σημειώστε με προσοχή το πριν και το μετά.

Παρατηρήστε αν υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά στη διάθεσή σας και καταγράψτε την.

Επαναλάβετε ενώ είστε σε διαφορετική προσωπική διάθεση από την προηγούμενη φορά.

Για κάποιο λόγο εγώ δεν έχω καμμία θετική αντίδραση στο ylang ylang και στο σανταλόξυλο ενώ συνήθως όλοι τα λατρεύουν κυριολεκτικά.

Αν θέλω να μελαγχολήσω θα μυρίσω νερολί ή κάποια άσπρα ή κίτρινα λουλούδια.

Βρίσκοντας ο καθένας μας ποιά αιθέρια του ταιριάζουν, ανακαλύπτει, εμπειρικά έστω την ιδιοσυγκρασία του όπως την περιγράφουν οι διάφορες τάσεις και φιλοσοφίες- Ιπποκρατική, Αγιουβέρδα κλπ.



Η ενίσχυση της ιδιοσυγκρασίας μας με αυτά που της ταιριάζουν περισσότερο, είναι επίσης ενέργεια.

Η ενέργεια του αιθέριου ελαίου προστιθέμενη στη δικιά μας θετική ενέργεια μπορεί να εκλύσει πολλή δύναμη, να γίνει ένα ανίκητο μέσο για όσα επιδιώκουμε.

Το πρόβλημα εδώ είναι η σωστή διαχείριση της ενέργειας, και η διοχέτευσή της στους σωστούς στόχους.

Κάπου εδώ όμως, τελειώνει η περιοχή των βοτάνων και αρχίζει η περιοχή της κοσμοθεωρίας, της φιλοσοφίας, της θρησκείας και  του κώδικα ηθικής της μαγείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Siguiente Anterior Inicio

Memories

.

.

.